Nyttigt och gott med tradition

Crêpes och galetter kommer ursprungligen från Bretagne i Frankrike – där följer de traditionen. Crêpes görs på vanligt vetemjöl, galetter görs på nyttigt och glutenfritt bovetemjöl. Galetterna är matiga och fylls med ost, kött, fågel eller skaldjur. Crêpes är mer som vanliga pannkakor och serveras som efterrätt med bär, glass och grädde.

Vi har tagit koncepten vidare och känner oss fria att göra vad vi vill med smaker från hela världen och förstås lokalt från Skåne. I Frankrike har de mer gräddiga såser och mycket smör på galetterna. Våra galetter är frasigare, har inte så mycket smör och vi använder nästan alltid en grundost. 

I början var vi lite nervösa när det kom hit fransmän, men det har visat sig att de verkligen gillar våra crêpes och galetter - de tyker till och med att det är bättre än hemma! 

Här i Sverige är det fortfarande ovant att äta galetter och att dricka torr cider. Många gäster som kommer till oss för att prova blir glatt överraskade när de upptäcker hur gott och mättande det är. Det är särskilt roligt med alla gäster som återkommer.

Vi vill att alla ska känna sig välkomna till oss. Därför försöker vi ha en meny som prismässigt går från galetter för under hundralappen upp till mer lyxiga alternativ.